Stod i matkön. Den var ganska så lång. Kvinnan framför mig suckade och kvinnan bakom mig suckade. Hon som stod framför mig bytte fot att vila sin tyngd på med jämna mellanrum.

Vad är det som händer där framme egentligen? Kan de inte öppna en kassa till? Det behövs mer personal här? Hallå? Kan ni inte öppna en kassa till? Det är alltid så här! Jag förstår inte vad de sysslar med? Är det bara vikarier överallt som inte är färdigutbildade eller? Vid denna tiden så måste det sitta ordentlig personal i kassan! Alla handlar ju nu!

 Kvinnan framför mig vände sig om då och då. Ville liksom få lite medhåll tror jag. Hon var nu ganska så irriterad. Hon hade sin kundkorg framför sig på golvet som hon putte på med foten när kön förflyttade sig lite framåt. Hon hade sin ryggsäck på ryggen.

Jag hade bara en 2:a mjölk i min korg som jag höll i handen. Ja, oxå den där dubbeldaimen då. De är lite felplacerade i butiken tycker jag personligen, som inte kan motstå sötsuget jämnt. 

Kvinnan muttrade alltjämnt. Jag hade stängt av nu. Jag stod i stället och funderade på varför jag inte ligger på min spikmatta oftare. Den som jag äntligen köpte, men inte nyttjade så ofta som jag tänkt.

När det så var den muttrande kvinnans tur så medans hon lade upp sina varor på bandet  gav den stackars unga kvinnan i kassan ondska blickar samtidigt som hon fortsatte att rabbla sitt mantra om långa köer, långsam personal. Hon gjorde det i en något låg ton, som om hon inte talade direkt till någon, men kvinnan i kassan hon hörde.

 Nu var det min tur att sucka. Allvarligt talat, sluta snacka skit och gör vad du ska! 

 -Sluta nu, sa jag. Det räcker nu!

Till slut hade hon i alla fall fått upp sina varor och skulle betala.

VAD TROR NI HÄNDER DÅ? JO, KÄRRINGEN HAR INTE ENS TAGIT AV SIG RYGGAN FÖR ATT TA FRAM PLÅNBOKEN!!

Så sluta genast undra varför matkön ibland knappt rör sig framåt. Det är INTE kassörskans fel i alla fall!!

Annons