…som Göteborgs enda kvarvarande loppis!

Fler och fler bord är numera stationära. Det är asiater som säljer smink. Det är frisörstol med billig klippning för en peng. Det är porslin, tallrikar och glas. Det är strumpor och kalsonger. Rengöringsartiklar. Den äldre damen i den tjusiga frisyren, som säljer begagnade parfymflaskor och tavlor. Vecka efter vecka, månad efter månad!

Det första du möts av när du stiger in genom dörren här, garanterat, är en man som säljer allt ifrån porr till skiftnycklar. Jag gör allt för att undvika ögonkontakt. Hur kommer det sig att han kan stå och sälja ifrån sitt aldrig sinande bord med prylar när det faktiskt finns en policy på hur många veckor i rad som det är möjligt att hyra bord! Ja, en policy som inte efterföljs då vill säga!

 Bellevue marknad är numera ingen loppis i ordets rätta bemärkelse utan en marknad för gammalt och nytt. Ja, precis så som det står på skylten ovanför ingången.

I och med att Kvibergs marknad skulle läggas ned så märkte jag att flytten över till Bellevue marknad började.

Kvibergs marknad är verkligen en marknad, där det ständigt är ett myller av människor ifrån olika kulturer. Här kan man även köpa goda Langos med bla. gräddfil och rödlök. Mums!

Hyreskontraktet för Kvibergs marknad börjar närma sig sitt slut. För gott. Synd, för denna del av Göteborg lever verkligen upp på helgerna då det är öppet i de gamla kasernstallarna. Från stulna ting till smink till äkta loppisprylar till fika till kött till…tja, vad behöver du? Nu har marknaden fått en tidsfrist till år 2011.

 

Kvibergs gamla regemente, Lv6. Kanske den vackraste byggnaden i hela Göteborg?

Själv besöker jag inte Kvibergs marknad så ofta då det är loppis som är min passion. Loppis i den bemärkelsen att det är vanliga människor som står och säljer det som de är trötta på, ifrån sitt eget hem!

Det finns ett loppis ställe till i Göteborg, men det har tappat sin status. Undrar varför egentligen? Förr åkte jag ju hellre dit än till Bellevue. Kanske är det ett bra läge nu för Kommersen på 1:a Långgatan att ta tillbaka sin status som en bra loppmarknad?

Kommersen har ju ett perfekt läge. Parkeringsplatser precis utanför. Spårvagnen som stannar bara ett tiotal meter ifrån entrén. Sänk priserna några helger och ha en annons i GP. Det bör göra susen. Ha som policy, som efterföljs, att man endast får hyra bord max 3 veckor i följd. För visst finns där några damer som sitter där helgerna i ända också?

Skrivet av annamis 26 februari 2010 klockan 17:36

Annonser