stod det på en löpsedel jag såg i går. Ungefär så. Ok, men i verkligheten då?

Jag såg mig omkring i affären dit jag tagit mig. Ok, jag pulsade dit i snön, det var jobbigare än vanligt. Det tog några minuter längre än vad det brukar. Men jag såg flera som var ute och skottade snö framför sina portar och de såg ganska välmående ut. I husen lyste lamporna och barnen hoppade i snödrivorna. I affären handlade folk som vanligt mjölk, bröd och ost.

Bussar, tåg och spårvagnar har svårigheter att fungera felfritt pga av det rådande klimatet. Det är väl inte så konstigt. Kanske bör vi alla tänka efter en extra gång innan vi gapar och svär över buss, tåg och spårvagn. Med all den information vi matas med dagarna i ända så visst har vi varit beredda på snön?! Informationen i detta avlånga land som vi matas med varje dag nu. Förseningar är att vänta. Alla! Varför inte ta med en extra macka då när vi ska ut och resa? Eller rent av, hur många är så viktiga i sitt arbete att de inte kan stanna hemma? Livsviktiga? Plogbilarna går på högvarv och extra personal rings in. Men allt har ju en ände… Snart återgår allt till det normala och vi kan svära och gnälla över mer vardagliga normala saker. Som att priserna inte syns på varorna i skyltfönstret, var tusan är våren, TV licensen är för dyr och rean från OnOff är bara lurendrejeri!

I mina ögon var inte Göteborg lamslaget igår. För i husen lyste lamporna och man såg ljuset ifrån TV apparaterna blinka mot vardagsrumsväggen. Mätta och belåtna jäste familjerna i soffan efter middagen. OS på TV och chips i skålen. Varmvattnet mot de något frusna fingrarna kanske, men lamslaget? Nej.

 Idag ser det likadant ut i Göteborg som igår.

 Om man tänker efter lite, finns det verkligen extrapersonal och bussar i all oändlighet? Kanske en tanke att begrunda!

 Snart får vi förbereda oss på blötsnö, slask, saltränder på stövlarna och översvämningar! För all denna snö ska ju så småningom smälta bort också.

 Skrivet av annamis 22 februari 2010 klockan 15:06