Jag talade med min Mamma i telefon. Ganska direkt kom vi in på det här med den aktiva vulkanen på Island. Moder Jord lever verkligen rövare med oss.

Det är kontinentalplattor som rör sig i alla möjliga riktningar, allt för att skapa hysteri och göra oss, små människor, lite osäkra. Rädda. Få oss att känna att vi faktiskt inte kan kontrollera allting. Nu senast, en vulkan på Island visar sig i all sin kraft, likt en champagneflaska. Som bara exploderar.

Min kära Mamma, som naturligtvis vet allt om allt och alla, sa någonting intressant. Något som jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja ställa ut en av mina vita IKEA-tallrikar på gräsmattan, invänta regnet, och sedan gå ut och hämta in min tallrik. Där skulle jag då kunna se beviset för att det faktiskt är små små partiklar i luften som har färdats över havet hela vägen hit, ifrån Island. Från en aktiv vulkan. Rätt ned på min tallrik. På min gräsmatta här utanför. Hundratals mil från Island! Små små partiklar som tömmer hela himlen på flygplan.

Men jag undrar, var f.. är regnet?

Ännu en dag här i Götet. Lite kalla vindar och blå himmel. När allt man bara vill är att det ska regna…

Annons