Som vanligt utan att ha bokat tid så dyker jag upp vid deras port. Men de är lika vänliga och omhändertagande som de brukar. Han ler och nickar igenkännande.

Välkommen. Kom in och sätt dig. Vi tar hand om allt. Vi tar hand om dig. Kaffe?

Jag skakar på huvudet och svarar vänligt Nej tack.

Slår mig ned i soffan. Den bruna. Det ligger en fleecepläd på soffan mittemot. Den är smutsig. Naturligtvis. Vad annat kan man vänta på ett ställe som detta. Jag ser akvariumet. Denna gång är det inte så rent och fint som det var sist. De stora fiskarna där i verkar… kippa efter andan. De rör sig långsamt. Jag lutar mig tillbaka. Låter mina killar ta hand om allt. Och då menar jag verkligen allt. Inte så att jag sluter mina ögon, men jag är ändå avslappnad. Känner mig trygg här. Jag litar på dem.

Plötsligt öppnas dörren och nu vänds allt på ända. De vill ha betalt. Mer än vad jag hade tänkt mig. Jag brukar inte betala mer än, ja, max 200 kronor. Nu talar vi helt plötsligt en större summa.

Dina är för gamla. De bör bytas ut. Blir det vått härute så kan det bli slirigt.

1800 kronor, med byte och hela paketet!

 

Jag ber att få återkomma. De får sina sedvanliga 200 kronor så hör jag av mig vid nästa löneutbetalning. Ok? Ok!

Jag hoppar in i bilen och kör därifrån. Mina gamla slitna däck sitter på. Lika bra antar jag. Lika bra att byta däcken. Priset låter väl ändå ganska rimligt va? Men det var liksom inte med i beräkningen.

Annons