lämnades in idag. Naturligtvis på den sista dagen! Tradition kallas det.

Min vana trogen tar jag bilen till Skattemyndigheten vid Rosenlund. Några timmar tidigare än jag brukar, för det var några saker som jag behövde hjälp med att fylla i. Tänkte för första gången ta mig in i byggnaden!

Jag har sådan tur att det finns en plats ledig på parkeringen på andra sidan gatan. Jag drar mitt Shellkort i P automaten och blir tjugo kronor fattigare. (jag använder enbart mitt Shellkort till att betala parkeringsbiljetter)

När jag så kommer fram till dörren så ser jag ju postern på dörren.

                             Skattemyndighetens expedition har flyttat till Östra Hamngatan.

 

Deja vu! Det var ju samma sak för exakt ett år sedan.  Förvisso finns det ett brevinkast där, men jag minns att jag ändå tog mig till just Östra Hamngatan förra året.  Men jag tycker ingen ursäkt behövs. Om man besöker en myndighet endast en gång om året så är det lätt att glömma.

Så jag vänder och går tillbaka till bilen. När jag passerar parkeringsvakten som står där på trottoarkanten så passar jag på att fråga om min biljett endast gäller här. Han är vänlig nog att svara att om jag ser att nästa P ställe är i zon 1 så går det bra att använda samma biljett. Med andra ord lärde jag mig något nytt idag, för detta visste jag inte förut!

Jag väljer dock att parkera i Nordstan. Jag har en förmåga att köra fel inne i stadens kärna. Även om jag till slut brukar hitta rätt, så vill jag inte ödsla bort några timmar på velande i innerstaden. Därför parkerar jag i Nordstan.

Jag tar  trappan ned så att jag kan gå igenom Åhlens. Stannar till vid ett servettställ på vägen igenom. Enjoy your food står det på en packe med servetter. Hm, kanske är det väggordet som jag söker? Skulle det passa på min vägg?

När jag så kommer ut i andra änden befinner jag mig på Östra Hamngatan. Inne på Skattemyndighetens expedition är det fullt med människor. Överallt! Jag frågar en kvinna om var man tar sin nummerlapp varpå hon pekar på en anställd. Dom delar ut nummerlapparna. Jaha tänker jag. Levande nummerlappsställ!

När jag förklarar mitt ärende, att jag behöver lite hjälp, så får jag rådet att ta mig in i baracken som står parkerad precis utanför. Säkert mindre kö där. Här kommer det att ta riktigt lång tid för dig. Hon sveper med armen över rummet. Har alla som tradition att lämna in i elfte timmen?

Inne i baracken går det fort. Bara någon minut så är det min tur. Jag får den hjälp jag behöver. Får mina deklarationslappar ihophäftade, och sedan lägger jag dem i lådan där inne.

Jag hann inte ens få tårar i ögonen, så fort gick det. Det kan jag berätta att jag fick förra året, och året innan det. Då de står ute på gatan för att fånga in bilisternas kuvert! Det är vackert tycker jag. Teamwork. Och det mina vänner, är jag svag för…

Annons