Om alla människor bara sätter ned och stirrar, slutar att kämpa för det som de tror på, hur ska det gå då? Vem vinner slaget? De onda eller de goda?

Om vi följer schemat till punkt och pricka, aldrig kör vid sidan om? Vi gör enbart vad vi blivit tillsagda. Opponerar oss inte ens.

Man kan inte återkommande säga När ska vi lära oss? När ska de lära sig? Det spelar ingen roll vad vi gör. Det hjälper ju inte! Ingen mening. Ingen idé att göra någonting.

Jag blir lite arg, kan jag medge. På alla de som inte ens försöker. Kanske går det åt skogen? Kanske går det inte alls. Ibland måste man kämpa för det som man tror på.

Jag kan beundra dem som kämpar, trots att det är farligt. Kommer de ens att överleva? Vissa kan verka dumdristiga, visst. Men de har inte givit upp i alla fall.

Att styra ett skepp fullt med mat, medicin och nödvändiga ting för att andra ska ha en chans att överleva, att styra detta skepp mot det okända. Är det dumdristigt? Är det modigt? Är det farligt? Är det att ha en tro på att det goda kan vinna?

Hurdan är du själv? Till vardags? Inte så att vi riskerar våra liv kanske, men hur är inställningen? När vi går till våra jobb? Gör vi allt det som förväntas och kanske lite till? Eller minsta möjliga?

När är man vuxen? Hur ska man vara, agera, bete sig? Respekt för andra? Varför är du arg idag och varför låter du det gå ut över någon annan?

Annonser