har vi väl alla någon gång sett på vårt badrumsgolv. När jag bodde i lägenhet så såg jag dem allt som oftast på badrumsgolvet.

Numera ser jag gråsuggor på mitt badrumsgolv och jag undrar Vad har de där att göra? De dyker gärna upp i par. Jag greppar dem snabbt med lite toapapper och spolar ner dem i toaletten. Nästa dag smyger två nya omkring på golvet. De håller sig i hörnena och tror att de är osynliga.

Vad har en gråsugga för funktion egentligen? Och om de nu har en funktion så bör den väl vara utomhus? Under en grå sten eller gömd under en maskros? 

Jag är inte rädd för gråsuggor men jag vill heller inte syna dem under ett förstoringsglas. För då kanske jag blir rädd, när jag ser alla de små korta sprattlande benen…

Jag har även spindlar i mitt hus. Var de brukar hålla till vet jag inte. Ibland ser jag en mörk fläck röra på sig i ögonvrån. Då brukar jag ställa mig i soffan och skrika så kommer sonen till undsättning. Kanske. Om han är hemma. Jag har även spindlar i mitt garage. Där bor de riktigt stora spindlarna. Jag gillar inte spindlar.

Har man spindlar i sitt hus så ska man vara nöjd har jag hört. Då har man ett torrt hus. Sen har jag också hört att om man har spindlar i sitt hus, ja, då har man ett fuktigt hus.

Men vad har en gråsugga för funktion? Inne på mitt badrumsgolv? Nog för att jag har tre grå stenar liggande på golvet därinne men de ligger inte därunder och trycker. Inte har jag några förmultnande växtdelar därinne heller. Och inga döda djur.

Annons