Jovisst har det regnat över Göteborg idag. Eller igår. Klockan har ju passerat midnatt. Precis då man ska kliva ut genom dörren så ökar liksom regnet på. Jag undrar hur det kommer sig?

Den lyxiga tonårsdottern frågade Är det hösten som kommer nu? Det har ju faktiskt regnat i två hela dagar!

Jag gjorde en god gärning idag och belönades med en chokladask med Hjärtan. Det var ingen stor grej jag gjorde, ingenting värt att nämnas. Men när belöningen kom blev jag väldigt överraskad och givetvis glad. För det jag gjorde betydde mycket i andra änden. Jag kände inte ens de jag gjorde den goda gärningen för, men de i sin tur ville visa sin uppskattning i alla fall! Kanske bör vi belöna varandra lite mer? Visa vår uppskattning med något mer än ord? En hemmagjord flaska rabarbersaft eller en fin sten. För visst är det roligt att ge. Det kan vara något litet. Det är roligt att ge när den som får absolut inte väntar sig någonting.

Jag bränner cementhjärtan på löpande band. I en rosa silikonform. Jag har själv nu så det räcker. Vet egentligen inte vad jag ska ha dom till. Har lagt några i blomkrukor där ute.

De blir så fina. Så jämna i kanterna. Så perfekta. Jag har lite svårt för att sluta. Jag känner att jag skapar någonting. Kanske borde jag gå omkring med några cementhjärtan i fickan? Ge som en liten överraskning till de som jag tycker om? Eller de som jag tycker ser lite ledsna ut? Fast det skulle ju verka lika tokigt som att börja prata med någon i busskuren där man står och väntar på bussen… Man kanske skulle klassas som en idiot? Och det vill jag ju inte. Fast vi är alla lite egna. Tänker alla lite egna tankar. Vill jag tro i alla fall. Jag till exempel kan tänka tanken, där jag sitter ned på en teater eller föreställning av något slag, att jag bara skulle vilja ställa mig upp och börja sjunga. Eller bara ropa något helt absurt. Kanske dansa en regndans? Undrar hur de skulle reagera. Skulle jag bli generad och genast ångra mig? Är det någon som gjort slag i saken någon gång? Är det någon därute som vill dela med sig så feel free.

Kanske är den där knäppgöken du såg häromdagen just en sådan person, som ställde sig upp! Som gjorde slag i saken!

 

Annons