Det har varit tre tonåringar här. Tre till. Tre killar, två av dem i målbrottet. I Göteborg för att kolla in musikaffärer och Bengans såklart. Plektrum blev inhandlat till basar och gitarrer.

Jag bjöd på lasagne och limedricka. Det gick hem. De var artiga och tackade så mycket för maten innan de lämnade bordet. Jag och den andra mamman satt kvar, viskade vuxenhemlisar och drack kallt kaffe med mjölk.

Önskemål om att kolla mail och facebook efterfrågades. Sedan kollade de film i vår bruna soffa. Den är låg men skön, den där soffan. Det syntes att dessa grabbar tyckte det också. För de satt såsom byxor med häng hänger. Liksom som om de höll på att glida ur, och ned på golvet.

Mamman, den andra, smygrökte på altanen, fimpade i ett blått glas ifrån Köpenhamn. Jag satt bredvid, hukandes i blåsten som nådde upp till altanen.

Vi satt på hårda stolar i köket, framåtlutande så att ingen annan skulle höra. Vuxenhemlisar. Radion inställd på en lokal kanal, sändning från Sävedalen eller Partille. Gamla hits. Gamla från sjuttiotalet.

Småtrevligt.