Etiketter

Ebba

Agnes

Hjördis/Gördis

Tyra

Edi

Isa

Kia

Nora

Allie

Eila

Elma

Leia

Socker

Alltså ingen Stina Bosse eller Kerstin!

Numera är denna lilla fralla ny familjemedlem hemma hos oss. Hon gör sig dock inte så bra på kort. Min känsla är att hon är lika skygg framför kameran som jag sjäv.

I och med att vi var ända borta i smuggelstaden Malmö och köpte vår Franska Bulldog så ville jag var så noggrann som jag bara kunde angående denna lilla ögonsten. Vi köpte henne privat och jag vill inte leva med tankar om att denna hund skulle kunna vara smuggelgods. Vi kallar henne Tyra.

Så jag har gjort vad jag har kunnat för att forska lite. Jag har besiktningspapper på hunden och de är utan anmärkning. Första vaccinationen är gjord, och två gånger har hunden blivit avmaskad. Jag har talat med Blå stjärnan och Djurkliniken här i Göteborg om sjukdomar och annat. Jag har talat med försäkringsbolag. Jag har talat med Jordbruksverket två gånger, Veterinärernas samfund angående den man som besiktigade Tyra. Jag har även talat med polisen i Malmö stad om diverse olika saker.

Jag och den numera vuxna dottern strosade runt lite i den kyliga staden Malmö innan vi åkte bussen hem. Jag upplevde vårt strosande som något ganska obehagligt för det kändes som att det stod en stor skylt på lilla Tyra; JO, JAG ÄR EN SMUGGELHUND! En kvinna kom till och med fram för att prata lite om hundens ursprung och vilken kennel jag köpt henne på. Jag svarade med namnet på den underbara kvinna som jag köpt hunden av och då sken hon upp och sa Henne känner jag ju!

Vi kände oss som bovar i staden Malmö. Jo, jag kan iofs förstå alla misstankar men det kändes orättvist.

Det var en lättnad att komma hem till Göteborg. Fortfarande lika kallt som när vi åkte härifrån tidigt på morgonen, men ändå kände vi oss varmare.

Annons