Det är kallt ute. Det knastrar så där under fötterna som det gjorde när jag var liten. Det där knastret kan bara höras när det är riktigt kallt ute, och just exakt nu så visar termometern på -11,6¤. Kanske inte hiskeligt kallt men nog fasen är det kallt för att vara i Göteborg. Staden som mest är känt för slaskvintrar.

Det är inte så kallt att näsvingarna klibbar ihop när jag andas in kraftigt. Det var länge sedan det var så kallt. Vad jag minns. Halsduken blir i alla fall alldeles fuktig av min andedräkt. Den är lång och virad flera varv. Jackluvan drar jag över huvudet. Varmare än att ha mössa tror jag, för luvan skyddar i nacken. Eller så har jag för liten mössa.

Kanske skulle man bulla upp med lite extravaror nu i kylan? Rusta för krig liksom. Ja, mjöl, socker osv.

Idag vart jag så sur på alla de dyra limporna så jag bakade faktiskt bröd själv. Sedan vräkte vi i oss varm god soppa och massor av nygräddade varma frallor med smält smör och ost. Gott. Säger till mig själv att jag ska bli bättre på att baka. Alltså baka oftare. Kanske blir det inte billigare för det känns som om vi äter betydligt mer bröd då det är nybakt och hembakt.