Etiketter

För en hundägare så finns det ju en uppsjö av hundfoder att välja emellan. Torrfoder och blötfoder. När jag växte upp minsann, så fick mammas hundar WoW eller Wift uppblandat med havregrynsgröt. Ja, får fortfarande faktiskt och se på tusan, De har alla överlevt utan några spår av tecken på vitaminbrist, tandlossning eller sjukdom.

Jo, så står jag där inne på ICA och ska köpa hundfoder. Det finns MASSOR av sorter att välja emellan. I hyllan gapar ett tomt hål och inte kommer jag ihåg vad det var för sort som var så efterfrågad att det tog slut… och visst är det så att alla vill ha det som är slut?!

 

Trots detta utbud så är det ändå slumpen som  avgör vad man köper! Var hemma hos en väninna vars hund äter sitt foder med glupande aptit. Valpen fick naturligtvis smaka och det var hennes omdöme som avgjorde saken.

Nu är ju detta inget hundfoder som finns att köpa här på fastlandet, mig veterligen, utan jag är tvungen att ta mig till Hisingen. Där ligger en butik som heter NaturNära . Trevlig personal med en grisöronätande hund. Lite äckligt kan tyckas men hunden tyckte det var smaskens. Kanske kanske kommer valpen även att få smaka på denna delikatess en vacker dag?

I alla fall så var detta ett riktigt bra foder för en liten fisande Fralla. (340 kronor för 15 kilo.) Fisandet har inte upphört men de är färre. Betydligt färre kan jag säga. Och fodret smakar mumma för liten Tyra. Jag behöver inte ens lura henne att äta genom att blanda i lite bredbar leverpastej. Ja, ja, ropa inte nu, för det är ytterst lite leverpastej. Kanske en fjärdedels tesked! Bara för att förhöja smaken. Och då äter liten med en härlig aptit! Och vad ger man inte för det!

Annons