Etiketter

,

Häromdagen åkte vi Minitaxi då jag och sonen skulle med tåget och bilen pajade strax innan Jonsered. Batterilampan lyste och i instruktionsboken stod att läsa att jag borde stanna bilen så fort möjlighet gavs. (det visade sig att drivremmen var i slamsor pga oljeläckage).

Lite lagom trött sådär beslutades att lyxa till det med taxi, trots att bussen snart skulle avgå.

Har ju bara bra erfarenheter av just minitaxi sedan tidigare men nu tar jag hedanefter taxi av annan firma. Summan är ju närapå detsamma från där jag bor och in till centralen med Minitaxi eller Taxi göteborg. (ändå har jag förut upplevt minitaxi som billigare)

Varför? Jo, en taxichaufför kan förstöra ryktet för dem alla. ”Min” förare ( extraknäckande pensionär) pratade på vitt och brett om hur han jobbar några veckor och sedan åker till Thailand några veckor. Där han även sedan tänker bosätta sig hos sin thailändska madam. Minitaxi är det perfekta jobbet MEN nu sedan många har börjat betala med kort, så blir det inte så mycket dricks! Han berättar vidare att de har lärt sig vilka som betalar med kort och vilka adresser de ska undvika för att ingen dricks ges! Denna information får jag samtidigt som jag betalar med just kontokort!

Tack. Det är precis sådan information som man som resenär INTE vill ha!

Så, hedanefter åker jag med Taxi Göteborg, betalar en tjuga extra och slipper lyssna på massa gojja om förarens privatliv!