Etiketter

Att använda regnjacka/kappa är så underskattat. Själv använder jag en blåmetallic(!) med tryckknappar och luva. Och vet ni vad, jag skäms inte ett dugg. Den låter ju helt enormt märklig när man beskriver den, men vad jag faktiskt gillar den.

Min syster var på besök i Göteborg för många år sedan. Kanske var det så längesedan som 10 år sedan? Vi strosade runt där på Kungsgatan och det duggade lätt från ovan. Det är då man går in och ut ur affärer för att slippa bli alltför blöt och kall. Plötsligt står vi i en klädaffär som vi säkert aldrig skulle ha tagit ett steg in i annars. (om man kommer gående nedifrån sett, svänger höger precis innan Domkyrkan, så ligger den bara några steg bort) Vi ser dessa blåmetallicregnkapporna och köper varsin. Vi stod där, ja ni vet; Gillar du den? Tycker DU den är ok? Ska vi köpa varsin? Ha Ha, vi köper varsin!! Och jag lovar, de är ursnygga!

Efter den duggiga dagen med min syster på stan, så dröjde det flera år innan jag återupptäckte denna regnkappa. Den hamnade väl i ett hörn någonstans…

Nu används den flitigt på alla duggiga hundpromenader och när helst det är fuktigt i luften. Den är hel, och nåde den som gör en liten rispa i den. Den är ju så gott som antik och finns med all säkerhet inte att köpa någonstans idag.

Annons