Etiketter

Jag såg en kvinna som hade ett så otroligt snyggt halsband. Det var likt en trådboll. Det var i silver och hängde i ett läderhalsband. När jag berömde det så berättade hon att det var ett verk av en kvinna här ifrån Göteborg.

Jag tänkte att ett sådant kan jag minsann göra också. Så nu längtar jag till att börja i silversmidet igen i höst! Jag har så mycket inspiration nu. Det är inte billigt, men billigare än att köpa ett smycke av tex Attling, där jag förmodar att det är namnet som säljer och gör hennes smycken så fasligt dyra? Visst, hon är duktig och jag kan tänka mig att bära så gott som hela hennes kollektion. MEN att bära de smycken man själv har skapat är en fantastisk känsla. Och än bättre när någon till och med berömmer de smycken man bär!

Jag har inte många hobbies men att smida ett smycke då och då är lite av ett kall nu. Någon dag ska jag ge mig på att måla en tavla för jag har ideér i mitt huvud som jag önskar sätta i en pensel med fet färg. Visst, jag har provat men skapandet blev inte detsamma som skapandet i mitt huvud. Tvärtom. Det blev bedrövligt dåligt!

Jag är inte perfektionist på något sätt. Lite damm i hörnen är något av ett motto. Så ock med mina smycken. (och mitt hem) Det ska synas att det är ett smycke gjord av en verklig person. Lite ojämna rader är bara en del av min charm… Ha ha. Liksom i allt annat.

Annons