Etiketter

En del har jag väl varit med om när det kommer till det här med bilar.

Jag har kanat utmed en slänt, närinpå ända ned till en sjö, då en kamrat i ungdomens dar´fick fnatt och skulle visa sig tuff, och körde lite fort.

Jag har krockat med en älg i ca 30 km/tim. Den la sig på motorhuven och krossade hela framrutan. Iofs inte jag som körde. Men det hade kunnat vara jag lika väl. Jag och kamraten lånade olovandes hennes pappas ena bil,  en gul fiat. Vi körde sakta mellan höga snövallar, sakta sakta och plötsligt låg den bara där, på motorhuven. Bilen fick namnet Gula faran efter diverse händelser. Den krockade med en stillastående lastbil. Askfatet tog eld då vi körde genom skogen. Vi åkte flera mil och lastade in hela gänget för att se hur många som rymdes i den. M.m. M. m.

Jag har kört bil på autobahn tre gånger och kommit helskinnad därifrån alla gångerna. Otroligt egentligen när tyskarna kör som vettvillingar.

Jag har kört bil i hög hastighet i Frankrike då drivremmen havererat.

En del till har hänt.

Men idag har jag gjort någonting jag aldrig gjort förut. Jag har blivit bogserad i en LÅNG nedförsbacke på flera kilometer utan broms. Jo, handbroms givetvis, men vilken upplevelse. Och jädrar, vad bråttom alla andra bilar, lastbilar och TAXIbilar har att komma förbi.

När vi kom fram hade jag kramp i hand och lår. Lite skakig också kan jag erkänna. Jo, en sak till. Jag har liftat igen. Denna gång med en polisbil. Ja, lite återbäring ska du väl ha för dina skattepengar, sa den ena av de tre muskulösa polismännen. Tack, sa jag. De körde så lägligt förbi då jag i nöd, utan mobil, med en död bil, långt hemifrån, kände mig fruktansvärt övergiven.

Mina verkstadkillar stod och svor redan innan jag trädde in i deras betongrum. När de fick se mig svor de desto mer. Himlade med ögonen och skakade på huvudet. Men jag vet, de gillar mig. Jag är nog deras, kanske inte mest dyrbara kund, men mest återkommande kund.

Så nu står min eländiga franska bil på deras mark. Kanske blir den klar innan midsommar. Understruket kanske.