Etiketter

Det har ju alltid imponerat på mig, det här med att vara ägare till en pool.

Grannarna bakom mig har pool och grannarna bredvid mig planerade för en liten inbyggd pool i altanen. Och jag, jag planerade för någon slags linbana över till deras altan från mitt köksfönster. Egen solstol skulle jag också ha. Hade tänkt att slå på stort och köpa en sådan i i trä, en sådan där lång gammaldags vit en.

Men det var mycket snack där. Det hände inte så värst mycket med poolbyggandet. Så jag köpte själv en pool på ICA på rean förra sensommaren. Köpte även stege och poolduk.

Tillsammans tillbringade vi ett flertal timmar på gräsmattan här bakom huset i Juni. Poolen restes och vatten började fyllas. Det tog tre dagar med ett vattentryck som man egentligen inte kan kalla just vatten”tryck”. Det fylldes så sakta så sakta. På natten stängde vi av och även då vi inte var hemma. Så det tog sin tid.

Vi smidde planer för poolpartyn och grillning vid poolen. Paraplydrinkar i en egen liten guppande uppblåsbar drinkhållare. Sol och tryckande sommarvärme.

Nu blev det ju inte riktigt så. Inte alls som vi hade tänkt oss. Överhuvudtaget.

Solen lyste i några dagar. Tillräckligt för att värma upp poolen tyckte tonårssonen och kastade sig i. Med något blåa läppar erkände han att det var ju inte direkt varmt. Två decimeter ned var det varmt, sedan riktigt kallt. Så vi köpte en pooltemperaturmätare. Sänkte den med en sten två decimeter under vattenytan.

Sen kom regnet. Lite sol igen. Efter några dagar; nitton grader i poolen. Definitivt för kallt för att bada.

Ja, sådär har vår första sommar med egen pool varit. Sol några dagar. Sedan regn.

Nu väntar jag på uppehåll  i regnet för att kunna tömma poolen!!

 

 

Annons