Etiketter

Alla hus har väl förmodligen ett så kallat huvudjack till hemtelefonen. Det där kan man ju lätt glömma bort då det suttit telefoner i alla jack i alla år.

Den senaste tiden har jag tyckt det varit underligt att aldrig någon svarar på hemtelefon då man ringer hem och man vet att två tonåringar befinner sig i huset. Inte svarar de på mobilen heller men den kan ju vara på ljudlöst eller ligga på laddning eller ligga i ett annat rum. När man är tonåring så kan det vara hemskt jobbigt att förflytta sig den biten.

Sen vet de ju också att det inte är till dom för de använder sig alltid av mobilen som oftast sitter klistrad i deras handflata.

Idag så blev plötsligt vattentrycket härhemma väldigt dåligt och då jag ska ringa till vattenverket så fungerar ju inte kökstelefonen och den sladdlösa visste jag låg urladdad i den lyxigas rum och efter att ha provat de andra tre jacken så förstår jag ju att det enda rätta är att göra en felanmälning. Så jag loggar in på telia.se för att göra en felanmälan. Så smart konstruerad att man bara knappar in sitt telefonnummer på deras hemsida. MEN där får jag direkt till svar att det numret finns inte registrerat hos dom. OK. Tele2 då. Det är ju det jag har. Men innan jag kommer så långt kommer jag på det där med huvudjacket som sitter i den lyxigas rum. Så jag tvingar tonårssonen att smyga in i den lyxigas rum utrustad med en telefon att plugga in. Och vips, så fungerar telefonen igen. Fantastiskt! Den lyxiga hade plockat bort telefonen i sitt rum för att den ringde.

Vattnet då? Ja, efter att ha ringt vattenverket och fått bekräftat att en vattenläcka precis kommit till deras kännedom i området och efter att ha laddat med vatten i alla möjliga kannor flaskor och kärl så kom vattentrycket strax tillbaka. och det märker man lite extra då man sätter på vattenkranen för fullt  och vattnet fullkomligt sprutar ut! Men nu har vi både telefon och vatten. Och det är ju bra.

 

 

 

 

Annons