Etiketter

,

Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare men här i Göteborg så har vi en äldre man som kör buss. Han är oerhört omtänksam mot sina resenärer. Han kör lugnt och stilla. Är man lite stressad och sitter och hoppas på att bussen ska köra in de minuter som den är sen så måste man tänka om. Han kör inte in några minuter, snarare kör han några minuter extra. Med jämna mellanrum så önskar han de som ska kliva av en fortsatt trevlig dag och hoppas att de har haft en trevlig resa.

Första gången som jag åkte med denna man så blev jag alldeles salig av hans omtanke. Jag njöt av min resa samtidigt som jag log hela resan in till stadskärnan.

När man åkt den äldre mannens buss några gånger så är man lite mättad av hans omtanke. 

Men hur kan man bli trött/mättad av någon annans omtanke? Det finns nog ingen annan bussförare här i Göteborg som önskar de avstigande en trevlig dag och hoppas att de har haft en trevlig resa?! Det här är alltså inte någon flygbuss. Inte heller en långfärdsbuss, utan en citybuss som kör en helt vanlig rutt här runt innerstan och förorterna. Samma vända. Samma gator. Om och om igen.

 

 

Annonser