Som turist i Berlin

…fotar vi allt. Vi vet knappt var vi är. Vi går och går och går. Vi ser byggnader som vi hört talas om. Kanske i skolan. Vi letar efter Berlinmuren. Hittar en skylt i marken. Vi följer vad vi tror varit dess väg i buskar och snår. Plötsligt, vi tittar upp. Och då är den bara där. Vi kastas tillbaka i historien. Inte flera hundra år. Utan endast ett tiotal år. Här vaktades på blodigt allvar, gränsen mellan öst och väst.

 

 

 

 

 

 

Vi tog tunnelbanan. Satte fingret på kartan. Hamnade i en park.

Tog oss till toppen. Och vad vi såg nedanför våra fötter var en storslagen vy över staden Berlin.

En bussresa till Berlin kan kanske avskräcka många MEN det är faktiskt att rekommendera. Det hinns med mer än vad du kan tro. Bara du klarar av en något obekväm bussresa. Bra-att-ha-saker på resan kan tex vara res tugg,

  • Något att läsa
  • Dricka
  • Kofta att använda som både täcke och kudde
  • iPod Obs Viktigast så slipper du prasslande grannar mobilpratande grannar snarkande grannar smaskande grannar. (språk som du inte förstår-pratande grannar kan oxå vara enerverande)

På 3 timmar bestämde vi oss för Berlinresan. Det var bara att ta en snabbdusch och packa ned de få saker som behövs för en storstadsupplevelse på 2 dagar.

När vi ankom Berlin vid kl. 07 ca, så hakade vi på en hipp ung dam som skulle partaja i Berlin i en veckas tid. Hon skulle till Stadtmitte och vi till Alexanderplatz så det var ju lätt. Utan henne hade vi nog irrat runt i regnet och letat efter en nedgång till tunnelbanan ett tag. Väl framme vid Alexanderplatz så stod vi en stund som frågetecken, innan vi fann på vår väg-till-hostel-beskrivning, att det bara var att ta M4 spårvagnen 3 stopp till vårt boende. Lätt som en plätt.

God bakelse med gott kaffe €1.75 på torget vid Zoologisher Garten.(Hardenbergerplatz)

Startade vår bussresa i Göteborg kl 17.15. Framme i Malmö 21.00. Fri aktivitet i 1,5 timme. Avresa mot Berlin 22,15. (resan med färjan tog ca 1,45 tim.). Framme i Berlin ca 07,00.
När vi ankom till hotellet för att se om vi kunde kanske få checka in före kl 14 så fanns inte vår bokning. Fullbokat sedan 2 veckor! Men vi fick ett 4bäddsrum utan problem i alla fall. Och att checka in 7 timmar innan incheckningstid var inga problem!!
Annons

Skriv gärna en rad

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s