Han frågade om han störde.

Kan det ha varit för att jag lät så andfådd. Ja, sådär man kan låta när man gått en snabb promenad hem från bussen, väskan hängande över kroppen med handen djupt ned i den, grävande efter nyckeln samtidigt som man önskar att man hade haft ett lager mindre kläder på sig. Väskor med endast ett enda stort fack är ingen bra grej. Allt samlas som en enda stor klump längst ned på botten. Och då man äntligen känner sina nycklar så ligger de invirade i iPodlurarna. Med försvarets hudsalva-klet lite runt om. Samtidigt ringer mobilen och givetvis vill jag ju svara. Kan ju vara ett viktigt samtal.

Stör jag? frågar han. Bara för att jag lät andfådd eller vaddå. Nej då, ingen fara. Det är ett 08-nummer hinner jag se innan jag tryckt på grön lur. Skulle ju kunna vara morbror J som jag träffade häromdagen just i Stockholm.

Precis i samma ögonblick som jag svarar att det ingen fara är, så vet jag vem det är. Jag vet precis vem mannen är. Någonstans i Sverige, denna gång i Stockholm, så har det kommit upp en röd fyrkantig ruta med mitt namn på. Den blinkar snabbt på någons datorskärm.

                                                                         Ring Annamis Ring Annamis

Denna gång är det då en man från PhoneHouse som ringer mig. Med ett fantastiskt erbjudande. En dator, en alldeles speciell dator, med all den senaste tekniken, ska snart komma ut på marknaden. Jag då, som varit trogen Tele2-kund sedan många år får nu ett helt fantastiskt makalöst erbjudande om att få köpa denna dator! Först av alla. Innan alla andra. Denna svarta dator med färg likt svart pianolack. Trådlös röd mus och en hel drös med andra fina finesser.

När jag frågar hur mycket detta kommer att kosta mig så svarar han Endast 239 kronor, livet ut! Så man kan ju inte lasta honom för att han ingen humor har. Skämt åsido, 239 kronor i 24 månader.

Eftersom jag nu då är stolt mamma till en tonårsdotter som drar in extrapengar som telefonförsäljare, så har jag ju fått lära mig ett och annat. Bland annat att beroende på hur mycket de säljer så får de provision. Med detta i tanken nu så känner jag att jag inte vill dra ut på det hela. Annars kommer jag ju, förutom den röda blinkande fyrkanten, kanske få smeknamn som sprids över landet. Så jag försöker att snyggt avsluta det hela, med att säga att Visst är en ny dator alltid intressant men jag vill inte ha den månadskostnaden just nu. Bla bla bla bla…

För ett ögonblick så tänkte jag tanken att det var någon som ringde och skojade med mig. Ringer verkligen PhoneHouse hem och erbjuder köp av datorer, som inte kommit ut på marknaden ännu? Personlig reklam är det vad det är? Är det det nya nu? Slut på reklam vid busshållplatser och annat. Nu rings det personliga reklamsamtal istället. Hm, kan det vara så?

 

Annons