Etiketter

Den lyxiga befinner sig några mil härifrån, hemma hos mina föräldrar som är lantisar. Hon har mockat hästskit och jagat bajsätande hund som tillslut blev portad från gödselstacken och inlåst i det fina huset med min mor och far. Där satt hon och ylade när dottern åtevände till skiten därute. Som en varg, sa mor min.

Vi hördes i alla fall för att jämföra vårt tyckande när det gällde kvällens stora tävling i ”schlager”. Ja, det minsta man kan kalla bidragen är väl att de var av schlagerkvalité?

Här klagar de bara över volymen och mormor tycker alla låter likadant. Jag ser framför mig hur morfar hänger vid den öppna spisen och bara säger Vilken skit!

Så jag fick aldrig veta om de röstade eller vilket bidrag de tyckte var bäst. Själv tyckte jag såklart Swingfly var överlägset bäst.

Men visst är Melodifestivalen på väg att förändras? Det är inte så där njutbart längre. Det är utspritt, gapigt, orutinerat och samtidigt överraskande roligt mellan varven.

Denna Grand finale uppskattades nog mer av den yngre generationen. Det fanns nog inte så mycket som tilltalade den äldre, den som mina föräldrar tillhör. Jag är inte lastgammal men jag tyckte det var lite väl skrikigt ibland. Varför inte lite mer glamour, långa vackra klänningar och lugna presentationer av programledarna?! De ska ju inte tävla med de som tävlar. De ska liksom vara den stabila grunden i hela programmet. Det blir så svajjigt tycker jag, när även de ska vara poppiga.

Annons